יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך
 שווה עיון:
לצאת עם משתמט?

 
שאל את הרב - שאלות ותשובות ביהדות ובהלכה
דף הבית » שאל את הרב - שאלות ותשובות ביהדות ובהלכה » קובנה
 


» לצפייה בתשובות הרבנית שולמית בן שעיה
חיפוש
» מתקדם

 תגיות
   7 נקיים    אבות    אזכרה    אינטרנט    אירוח שבת    אירוסין    אישה    אישות    אישות ומשפחה    אמונה    אתרוג    בגידה    בחורה    בינו לבינה    בית    בית כנסת    בית מדרש    בית ספר    בעל    בר מצווה    ברית מילה    ברכה    ברכות    ברכות הנהנין    ברכות השחר    ברכת החמה    ברכת הלבנה    ברכת המזון    ברכת כהנים    בשר וחלב    בשרי    בת מצווה    גזל    גיור    גירושין    גניזה    גשם    דבר תורה    דברי תורה    דגים    דעות    דתי    הדלקה    הדלקת נרות    הוראה ותלמוד תורה    הורדות    הורדת שירים    החזר מס    היחיד והחברה
 אינדקס נושאים
 
» אינדקס נושאים ותגיות

קובנה

מתוך: כשרות » מוצרי מזון נבחרים פורסם בה' בחשוון התשס"ח
שלו' לרב שליט"א!
א.לדעת האשכנזים מה מברכים על קובנה(מאכל תימני),שנילוש ברובו בהרבה מרגרינה.
ב.במידה והקובנה נאפת בכלי סגור ומתבשלת ע"י ההבל שנוצר בה האם דינה שבושלה במים ואי אפשר לקבוע עליה סעודה?
תודה ושנה טובה!


התשובה:
הקובנה היא מעשה קדירה וברכתו מזונות ואי אפשר לקבוע עליה סעודה בכל כמות שיאכל, לכן הברכה האחרונה נשארת על המחיה.
 
כתוב תגובה
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
הנך מוזמן להגיב על קובנה
*שם:
  דוא''ל:
האם לפרסם את כתובת המייל בתגובה
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 
רשימת התגובות  
קובנה - מ, 16/12/2012
מה ההבדל בין הקובנה לבין בצק שנאפה בסיר פלא
שבו אופים גם לחם וגם עוגה ?
קובנה
כיום אני יודע שיש שני סוגי קובנה, האחד עשוי כלחם ממש וברכתו המוציא. והסיר הסגור אינו משנה את הברכה. והשני עשוי כעוגה שמערבים בו מרגרינה וכן שמן או גם תבלינים וברכתו מזונות ולא ניתן לקבוע עליו סעודה.
מה באמת מברכים על קובנה - פלונית, 16/01/2011
שלום לכבוד הרב
אני קניתי קובנה במקום כשר בד``ץ ושאלתי מה מברכים על זה? והמוכר שהיה תימני אמר לי לברך המוציא {ולא הזכיר כמובן כמויות של קביעת סעודה} וזה היה די שומני אבל לא מתוק. אז האם יש הבדל בהלכה בין תימנים לספרדים {ולאשכנזים}.
שמעתי גם הבדל אם זה נאפה בכלי פתוח או סגור בתנור או על הגז האם זה נכון?
כי אני פשוט שאלתי ומקוה שלא עשיתי טעות כי עשיתי על זה קידוש ולא אכלתי כמות גדולה של קביעת סעודה אלא רגיל כמו 2 פרוסות לחם בערך.
2 הכנתי גם בעצמי קובנה בתנור בסיר סגור ולא יצא שומני הרבה פחות ממה שקונים בחנות ויותר דומה ללחם {על סיר קובנה שלם שמתי חצי קילו קמח רגיל ומלא חצי חבילה חמאה ושלש כפות סוכר כמובן לא יצא מתוק ולא שומני} אז זה המוציא או מזונות.
קובנה
לא ידעתי ששואלים את המוכר ?
אפשר לקבוע עליו סעודה אם נעשה בכלי פתוח.


פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines