יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך
 שווה עיון:
לצאת עם משתמט?

 
שאל את הרב - שאלות ותשובות ביהדות ובהלכה
דף הבית » שאל את הרב - שאלות ותשובות ביהדות ובהלכה » יבוא מקביל, כבד
 


» לצפייה בתשובות הרבנית שולמית בן שעיה
חיפוש
» מתקדם

 תגיות
   7 נקיים    אבות    אזכרה    אינטרנט    אירוח שבת    אירוסין    אישה    אישות    אישות ומשפחה    אמונה    אתרוג    בגידה    בחורה    בינו לבינה    בית    בית כנסת    בית מדרש    בית ספר    בעל    בר מצווה    ברית מילה    ברכה    ברכות    ברכות הנהנין    ברכות השחר    ברכת החמה    ברכת הלבנה    ברכת המזון    ברכת כהנים    בשר וחלב    בשרי    בת מצווה    גזל    גיור    גירושין    גניזה    גשם    דבר תורה    דברי תורה    דגים    דעות    דתי    הדלקה    הדלקת נרות    הוראה ותלמוד תורה    הורדות    הורדת שירים    החזר מס    היחיד והחברה
 אינדקס נושאים
 
» אינדקס נושאים ותגיות

יבוא מקביל, כבד

מתוך: כשרות » שחיטה ומליחה פורסם בד' בכסלו התשפ"א
שלום למו"ר הגר"א יוסף

א. בתקופה האחרונה יש מוצרי מזון המיובאים ביבוא מקביל. יש מוצרים של קוקה קולה שמודבק אליהם מדבקה בעברית ויש שם גם את הכשרות הרגילה. האם ניתן לשתות ממוצרים אלו.
ב. שתיה של קוקה קולה מותרת באירופה למעט איזור רוסיה, האם נכון ?
ג. האם השתיה של קוקה קולה המיובאת ושאין עליה מדבקה מותרת בשתיה ?
ד. כמו כן יש מוצרי XL ללא מדבקה. אני מתרחק מזה אך אשמח לקבל תשובת הרב עבור השואלים.
ה. כבד - האם חייב להניח את הכבד, לאחר חיתוך שתי וערב, על רשת מיוחדת או שניתן ישירות על רשת המנגל ? במידה וניתן ישירות על רשת המנגל - האם ניתן לאחר מכן להניח כל בשר היכן שהיה הכבד (האש שורפת את אותו מקום).
ו. האם חייב להמליח את הכבד או שאש זו ההכשרה הטובה ביותר ?
ז. פרט לכבד ולבבות האם יש עוד כאלה שצריך להמליח/לצלות ולא ניתן לבשל לאחר 3 ימים מהשחיטה.

תודה רבה


התשובה:
א-ג-ד. על מה שיש כשרות, ולו רק מטעם הרבנות הראשית, אפשר להסתמך. ללא כשרות אין על מה לסמוך גם בדברים שנראה לנו שהם ללא תערובת אסורה. ובפרט בארץ שמערכות הכשרות מצוינות.
ב. לא ידוע לי על הבדל בין רוסיה לכל העולם. אני משתדל להימנע בכל העולם.
ה. מותר להשתמש באותה רשת לצליית בשר וכבד וקבב, או גם למאכלים אחרים לאחר נקיון הרשת בבצל או תפו''א.
ו. לדעת מרן הש''ע די באש, והמלח נועד לתת טעם במאכל. לדעת הרמ''א חובה למלוח מעט כדי שהדם יצא.
ז. כל בשר שעבר עליו שלשה ימים ללא הכשרה, אסור לבשלו כלל, ורק לאוכלו בצליה.
 
כתוב תגובה
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
הנך מוזמן להגיב על יבוא מקביל, כבד
*שם:
  דוא''ל:
האם לפרסם את כתובת המייל בתגובה
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines