|
|
ברכות
|
|
בעבודה שלי כל שעתיים אני עושה הפסקה, שותה מים ואוכל פרי בשיעור ברכה אחרונה. אני מברך ברכה ראשונה פעם אחת כשאני מגיע לעבודה בשמנה, אחרי שאני מסיים לאכול אני מברך נפשות. ואחרי שעתיים בעשר אני אוכל בלי ברכה ראשונה, אבל מברך ברכה אחרונה נפשות. (ככה קראתי בספר של הרב זצ"ל לא זוכר איפה). יש לציין שבין אכילה לאכילה אני לא אוכל או שותה.
בשיעור שהייתי הרב אמר שאני עושה לא נכון, ויש לברך ברכה אחרונה רק בסוף היום. כיצד לנהוג להלכה ?
בתודה מראש
|
התשובה:
|
|
בדיעבד אם בירך והיה בדעתו להמשיך לאכול ולשתות, לא יברך משום סב''ל. ולכתחילה לא עושים כך אלא מברכים בסוף היום.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
ברכות
|
|
|
|
רשימת התגובות  
|
|
|
ברכות
- דויד, 09/06/2020
לכאורה אם יברך ברכה אחרונה בסוף היום יפסיד את הברכה האחרונה על כל האכילות. וכן נראה מחזו``ע ברכות עמ` קעח. שאם חושש שיעבור זמן עיכול יברך ברכה אחרונה, וכשיחזור לאכול א``צ לברך ברכה ראשונה. עכת``ד. וע``ע במפתחות שם. אז לכאורה השואל עשה טוב שבירך ברכה אחרונה אחרי כל אכילה, כי אחרת מפסיד את הברכה האחרונה, שהרי הוא לוקח הפסקה של שעתיים בין אכילה לאכילה. האם הרב זצ``ל חזר בו?
|
ברכות הרב לא חזר בו, שאילו היה חוזר בו היה כותב !
גם שם נכתב שלכתחילה לא יברך ברכה אחרונה. ומי אומר שבדיוק כל שעתיים הוא ישתה. ומי אומר שיעבור זמן עיכול, לכן כתבתי שלכתחילה לא יברך ברכה אחרונה.
|
|
|
|
|
|
|