|
|
שעועית בפסח
|
|
שלום וחג שמח לכבוד הרב
בבית הורי הכינו לליל הסדר שעועית- לוביה. מסתבר שאותה לוביה יבשה נקנתה במשקל זמן רב לפני הפסח, והשתמשו בה גם במהלך השנה. הלוביה נקנתה מחנות תבלינים וקטניות שמוכרת אותה מתוך שקי ענק במשקל. לא בטוח האם לחנות תעודת כשרות לכל השנה.
שאלתי- האם כל הנ"ל בתוספת זה שהמוכר בחנות השתמש בכלים לא כשרים לפסח וששמשו למדידה ושקילה של מוצרים רבים אחרים בחנות, אולי אפילו של חמץ גמור והעובדה שבבית הורי השתמשו בחלק מהלוביה הרבה לפני פסח ונניח לקחו ממנה לבישול בכוסות או כלים של כל השנה - האם יש ממה לחשוש ? האם יש לבצע תיקון כל שהוא ?
תודה ומועדים לשמחה, צחי
|
התשובה:
|
|
בדרך כלל רוחצים את הקטניות לפני שמכניסים לסיר, וכיון שכל מגע שהיה לפני הפסח היה ביבש, יש לתלות שהרחיצה העבירה כל ממשות שנצמדה אל גרגירי השעועית. ויש ללמדם להבא לא לנהוג כך, וכן לברור לפחות פעם אחת את הקטניות, חומוס שעועית וכדו'.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
שעועית בפסח
|
|
|
|
רשימת התגובות  
|
|
|
שעועית בפסח
- צחי , 11/04/2020
שבוע טוב לכבוד הרב,
אכן התשובה של כבוד הרב מרגיעה את הנפש.
במחילה מהרב, אז לא צריך לעשות שום דבר לאף כלי: סיר, צלחת, סכו``ם וכל מה שבא במגע עם הלוביה?
לגבי רחיצת הלוביה שכתב כבוד הרב- אם הלוביה הוכנסה לסיר הבישול ואז בתוך הסיר היא נשטפה ואולי גם הורתחה במים? האם משהו משתנה בתשובת כבוד הרב?
תודה מראש ומועדים לשמחה,
צחי
|
פסח דיברתי על רחיצה שלפני הבישול, ובדרך כלל זה נשטף ואחר כך מכניסים לסיר.
|
|
|
|
|
|
|