|
|
חלה
|
|
שלום וברכה לכבוד מורי ורבי הרב הגאון שליט"א
כמות של כשני קילו של אטריות שמבשלים אותם, ואחר הבישול אופים אותו בתנור האם חייבים בחלה ? האם יש הבדל בין אשכנזי לספרדי בזה ?
תודה רבה ותזכו למצוות
|
התשובה:
|
|
כל בצק שעבר בישול, דהיינו הרתחה במים חמים (או שמן), ברכתו מזונות ודינו כבצק מבושל שאין עליו חיוב הפרשת חלה כלל. ורק אם ההרתחה היתה מעטה, או שטבל את הבצק במים ומיד הוציא והכניס לתנור, חייב בהפרשת חלה וברכתו המוציא.
איטריות ראויות לאכילה לאחר הרתחה מועטת, ולכן אין חיוב הפרשת חלה.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
חלה
|
|
|
|
רשימת התגובות  
|
|
|
חלה
- משה חלו , 10/07/2018
שלום וברכה לכבוד הרב הגאון שליט``א
האם מה שענה כבודו זה מוסכם גם על האשכנזים?
תודה רבה ותזכו למצוות
|
חלה נכון, השיעורים שוים, והמטרות זהות.
|
|
|
|
|
|
|