|
|
בישול בכלי שני
|
|
שלום רב
סיר ובו מים והורד מהפלאטה ונניח שטמפרטורה בו 90 מעלות - וזהו כלי ראשון. נעביר חלק מהמים לסיר אחר ונניח שטמפרטורת המים תרד ל 80 מעלות - וזהו כלי שני. היה ונשים חתיכת בשר בכלי ראשון ונשים חתיכת בשר בכלי שני, כותב הרב בילקוט יוסף : כלי ראשון מבשל וכלי שני אינו מבשל.
כמובן שהרב אינו טועה אך אנחנו מתקשים להבין למה זה ?
והרי בשניהם מדובר בטמפרטורה מעל 45 מעלות מה שאמור לגרום לבישול בשני הכלים
תודה
אמנון פלד
|
התשובה:
|
|
אלו דברי מרן בש''ע. וההגיון כותב מרן בבית יוסף, שהכלי ראשון קיבל את החום מהאש, והכלי שומר על החום. מה שאין כן בכלי שני שהחום נובע מהמאכל שבו, והכלי עצמו מקרר את המאכל, ואין בו כדי לבשל מאכל אחר.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
בישול בכלי שני
|
|
|
|
|
|
|
|
|