|
|
מרק בשרי שחומם בסיר פרווה
|
|
שלום
מרק בשרי שחומם בסיר פרווה, האם ניתן להחזיר את הסיר לפרווה ע"י עירוי מכלי ראשון ?
האם מזיגה מקומקום חשמלי מיד בסיום הרתיחה נחשבת עירוי מכלי ראשון ?
האם שפיכת מים מהברז של מיחם שנמצא במצב רתיחה נחשב עירוי מכלי ראשון ?
או שהדרך היחידה היא הגעלה ?
תודה רבה
|
התשובה:
|
|
א. סיר בשרי שרוצים לבשל בו פרוה לאחר 24 שעות שלא היה בשימוש נשאר פרוה לכל הדעות. ואם היה בשימוש בו ביום, לאשכנזים הפרוה נחשב ''בחזקת'' בשרי שאין לאוכלו עם חלב, אך מותר לאכול מיד אחריו חלב. כדי להפוך כלי חלבי לבשרי או להיפך יש להכשירו בהגעלה כדין (מים רותחים מבעבעים).
ב. שפיכת מים חמים מכלי ראשון בחום שהיד סולדת בו נחשבת לעירוי (לא הגעלה).
ג. הוצאת המים מהמיחם דרך הברז, נחשבת כעירוי מכלי ראשון.
ד. לא ניתן להכשיר כלי שדינו בהגעלה ע''י עירוי מכלי ראשון.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
מרק בשרי שחומם בסיר פרווה
|
|
|
|
|
|
|
|
|