|
|
חשש רוח רעה
|
|
שלום לכבוד הרב היקר
א. האם לפי הרמב"ם מותר לשמור בצל ירוק שחתכו ממנו את השורש, בצל רגיל חתוך, ביצה קשה ללא קליפה, צנון חתוך וכיו'ב, ולאכול למחרת?
ב. מהו מקור אלה שאוסרים זאת משום רוח רעה?
בברכה ובתודה
|
התשובה:
|
|
א-ב. לפי רבינו, מה שאסרו חז''ל הוא לא משום רוח רעה, אלא רק משום גילוי, מחשש לארסי שרצים וכיו''ב.
ולכן כל שהמאכלות שהתייחסו אליהם חז''ל שאסורים בגילוי, הם מותרים, אם הם בכלי סגור או בפריגדר גם, כשאינם בכלי סגור.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
חשש רוח רעה
|
|
|
|
|
|
|
|
|