|
|
חינוך פתוח לעומת חינוך סגור
|
|
בס"ד
שלום הרב. ישנה דילמה חינוכית מאוד נפוצה. בין "חינוך פתוח" לבין "חינוך סגור". זא"מ לדוגמא אם הורה רוצה למנוע מן הילד שלו לראות מראות לא צנועים, יש שיגידו (יותר מצוי בציבור החרדי) לסגור כל פתח שעלול להראות מראה לא צנוע, להרחיק מהטלוויזיה ומהרחוב ככל האפשר. לעומת זאת יש שיגידו שעדיף שהילד ייחשף לכך במידה מסוימת, כדי שלא יגדל עם סקרנות, ובבגרותו יתפרץ לשם בבת אחת ויתפקר(יותר מצוי בציבור הדתי לאומי).
הייתי שמח לשמוע את חוות דעת הרב בעניין, כיצד עדיף לנהוג. וכן אם הרב יוכל להפנות אותי למקורות נוספים להרחבה בעניין. תודה!
|
התשובה:
|
|
שלום רב
ההורים מצווים על חינוך ילדיהם ועל לימודם ועל כל אלו יש להרבות בתפילה להשם יתברך שחינוכם יעלה יפה ויגדלו כגידולי קודש בעלי מדות מוסר תורה ומצוות.
ישנם דברים בסיסיים עקרוניים למשל צניעות אינך יכול לומר שהילד יראה מה שהוא רוצה גם דברים לא צנועים שנמצאים באינטרנט ובשדורי הטלויזיות ואחר כך כשיגדל שיבחין בין טוב לבין רע. ואין ספק שאינטרנט זהו מוצר מסוכן לגדולים וקטנים וכבר אמרתי פעם שדיני הייחוד צריכים להיות כללי החזקת מחשב בבית.
וכמו שלא תתן לילד לאכול בשר וחלב כחלק מחינוך פתוח או שיטעם מה זה חילול שבת ואחר כך יחליט מה טוב ומה רע.
סביר להניח שאיננו יכולים לתת לילד מסלולי הליכה לבל יראו את הבריות אבל אנחנו יכולים לאפשר לילד לגדול בבית נקי ללא טלויזיה וגם אם יראה אצל חבריו עדיין יש לו בית נקי מהרבה בזבוז זמן ודברים לא צנועים.
אינני רואה טלויזיה ואיני יודע מה יש שם אבל כמה פעמים נכנסתי לבקר משפחות והם מיד כיבו את הטלויזיה והוסיפו ואמרו לי 'זה לא בשבילך' שאלתי ובשבילכם זה כן ? והיום כשהולכים לרופא שיניים יש מסך שאי אפשר להתעלם ממנו ותמיד יש המון בזבוז זמן על איך אוכלים ומה מבשלים ולצערנו יש הרבה תכניות כאלו עם מצרכים שאינם כשרים.
רק שיש בעיה קשה נוספת והיא שיש בכל התכניות הרבה זמן של ביטול תורה ובזבוז זמן ואנשים שכחו את הלכות שמירת הזמן.
החינוך צריך להיות ערכי וחשוב לדבר עם הילדים על הסכנות ולסייע להם ללכת בדרך הישרה והראויה להם.
ויתר על כן חשוב מאוד שנתפלל הרבה על חינוך ילדינו ויוצאי חלצינו כי הכל בידי שמים.
אינני חושב שהנושא מחולק בין מגזרים דתיים חרדים ולאומיים כי יש הרבה לכאן והרבה לכאן , חשוב שכל הורה ישתדל להעניק לילד הרבה חום ואהבה והרבה נחת וברכה ולהעמידו על הסכנות שישנן בכל מני ענינים כמו במחשב וברחוב ועוד.
חינוך מוצלח מביא לכך שגם כאשר האב או האם אינם שומרי המסך של הילד הוא יודע ממה להזהר ושומע בקולם.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
חינוך פתוח לעומת חינוך סגור
|
|
|
|
|
|
|
|
|