|
|
טוסטר אובן
|
|
כבוד הרב אברהם יוסף נ"י ברכה ושלום עד העולם
1. האם ובאיזה תנאים ניתן להשתמש בטוסטר אובן (גוף חימום גלוי) הן לחלבי והן לבשרי (בתבניות נפרדות) ?
2. האם כלים שבישלו בהם חלב סתם (לא חלב ישראל) זקוקים להכשרת כלים ?
3. האם מותר לצקת (ניצוק) תבשיל חם לתוך כלי (נקי) של נכרי ?
בברכת כל טוב סלה
|
התשובה:
|
|
א. טוסטר אובן דינו כתנור לכל דבר. ולאחר 24 שעות אם הוא נקי מחממים אותו לעשרים דקות בחום הגבוה, ומכניסים את החלבי או הבשרי בתבנית נפרדת.
ב. חלב שחלבו גוי דינו כנבלות וטרפות והכלים צריכים הכשרה. אבקת חלב מותרת ולכן אין צורך בהכשרה.
ג. מותר.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
טוסטר אובן
|
|
|
|
רשימת התגובות  
|
|
|
שאלה 3
- שאלה בעניין, 26/10/2015
בס``ד
לכבוד הרב שלום,
האם אין בעיה במאכל החם ששפכנו לתוך כלי של גוי בגלל שהוא לא חם בחום שהיד סולדת בו שאם כך אסור היה לנו לאכול את המאכל מחשש שאולי הגוי משתמש בכלי לאכילת נבלות וטרפות והטעם האסור הבלוע בכלי עבר למאכל?
תודה רבה!
|
כלי גוים כלי שני אינו בולע ואינו מפליט, וגם אם המצקת תהיה כלי ראשון אינה בולעת מהכלי שני.
|
|
|
|
|
|
|