|
|
ספק קציצות בשר בתנור חלבי
|
|
בס"ד
שלום כבוד הרב,
יש לי תנור עם שני תאים כשר למהדרין. ביום שישי בשבוע שעבר הכנתי בתנור החלבי קציצות, שחשבתי שאלו הן קציצות דגים, לאחר האפיה התעורר ספק שמא הן קציצות בשר.
הכנתי אותן לערב שבת בסיר בשרי (כפי שאני עושה תמיד) אבל כאילו הן קציצות דגים.
ביום שני הכנתי פסטה בסיר חלבי והוספתי את הרוטב של קציצות הדגים קר לפסטה שסוננה.
היום, יום חמישי, כאשר נקיתי את המקפיא גיליתי קופסה עם קציצות דגים. החשש הלך והתגבר שאכן הקציצות היו קציצות בשר ולא קציצות דגים.
יש לי 3 תבניות חלביות ואינני יודעת במי מהן אפיתי את הקציצות.
ביום שני הילדים אפו בורקס חלבי בתנור החלבי, שוב לא ידוע באיזו תבנית.
1. מה הדין של התבניות.
2. מה הדין של הסיר החלבי.
3. מה הדין של התנור החלבי.
אודה לכבוד הרב אם יוכל לסייע לי להבין מה עלי לעשות.
תודה ושנה טובה ומתוקה.
|
התשובה:
|
|
צריך להכשיר את התבניות ואת התנור. התבניות בהגעלה כיון שמדובר עם רוטב, והתנור לאחר נקיון היטב להפעיל למשך שעה וחצי (ריק) בחום הגבוה ביותר.
להבא צריך להקפיד יותר.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
ספק קציצות בשר בתנור חלבי
|
|
|
|
|
|
|
|
|