|
|
כשרות-שאלות שונות
|
|
שלום לכבוד הרב
1. האם ניתן לאכול פטריות (שמפניון או אחרות) טריות ? אם כן, האם ואיך צריך לבדוק/לנקות מחרקים ?
2. האם ניתן להשתמש בפטריות מיובשות ?
3. סכין חלבית שאינה בת יומה וחתכו בה בצל לתבשיל פרווה שבושל בכלי בשרי שאינו בן יומו- מה דין הסכין ? הסיר ? התבשיל ?
3. סכין חלבית שאינה בת יומה וחתכו בה בצל לתבשיל בשרי- מה דין הסכין ? הסיר ? התבשיל ?
4. האם צריך לטבול את כלי הזכוכית שבתוכם שמים שמן להדלקת נרות שבת ?
5. חתיכת הבצק שהופרשה בהפרשת חלה ונשרפה על הגז בתוך נייר כסף- האם מותר להפוך אותה עם מלקחיים ע"מ שתישרף מכל הכיוונים ? אם לא, מה עושים עם מלקחיים שכבר נגעו בכך ?
תודה רבה,
בברכה,
פזית.
|
התשובה:
|
|
א. פטריות טריות מצוי בחלק שמתחת לכותרת תולעים, לכן יש לחפור במקום זה ולרחוץ היטב. בפטריות המיובשות בדרך כלל אין בעית תולעים.
ג-ד. מותר לאכול ומותר להשתמש בכל סוגי הכלים.
ה. רק כלי אוכל חייבים בטבילה, ואפילו מגש שמניחים עליו כלים פטור מטבילה וכ''ש הפמוטים.
ו. אין מניעה להשתמש במלקחיים כאשר החלה עטופה היטב בנייר כסף.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
כשרות-שאלות שונות
|
|
|
|
|
|
|
|
|