|
|
בעיה בנושא בגיית מחיר למוצר
|
|
כבוד הרב שלום רב.
אני עובד כמלצר בבית קפה, ובתקופה האחרונה, מכיוון שצוות העובדים גדל ביחס לכמות
העבודה, מספר המשמרות הוקטן בהתאם.
כתוצאה מכך, התחלתי לעבוד בבית קפה נוסף, מקום נחמד מאוד וכמובן כשר, אולם,
במהלך עבודתי במקום החדש נתקלתי בנוהל שלדעתי לוקה בחסר:
בתפריט של המקום החדש מצויינות כמה מנות עסקיות, כלומר, תמורת מחיר מסוים הלקוח
יקבל מנה מסוימת מהתפריט בנוסף לכוס שתייה אחת, חמה או קרה, ומחיר העסקית, כמובן
זול יותר מסכום אותה המנה בנפרד ואותה השתייה בנפרד. לדוגמא:
מחיר סלט מסוים הוא 50 ש"ח ומחיר כוס קפה הוא 12 ש"ח, ביחד החשבון הוא 62 ש"ח
ומחיר העסקית שכוללת את אותו הסלט ואת אותה כוס הקפה הוא 55 ש"ח.
אני רגיל במקום עבודתי הישן להקפיד על כך שאם לקוח הזמין מנה מסוימת ושתיה מסוימת,
ואני יודע על קיימות עסקית שכוללת את אותה המנה ואת אותה השתייה, ומחירה זול יותר, אני אגבה מהלקוח את מחיר העסקית, שהוא זול יותר, אפילו שהלקוח לא הזכיר את העסקית בהזמנתו, שזה כמובן הדבר ההוגן לעשות, ומה גם שלדעתי זה מגדיל את הסיכוי שהלקוח יחזור, מה שעשוי להיות רווחי יותר.
במקום העבודה החדש נאמר לי שאם לקוח מזמין מנה מסוימת וכוס שתייה מסוימת,
והוא לא ציין שהוא מעוניין בעסקית (כנראה מכיוון שהוא לא יודע על קיום עסקית כזו), לחייב
אותו במחיר המלא ולא במחיר העסקית, שהוא זול יותר.
גם במקום העבודה הישן לא מקפידים כל כך על לחייב את הלקוח במחיר העסקית אם הוא לא ביקש, אבל מכיוון שאני עובד שם כמה שנים, יש לי את האפשרות להקפיד על כך בעצמי
ולעודד את שאר הצוות לנהוג כך.
לעומת זאת במקום החדש אני אף פוחד לידע את הלקוח על קיום עסקית כזו או אחרת בשלב זה.
הפתרון לבעיה זו שאני חשבתי עליו הוא שמכיוון שכנראה לצערי, גם במקומות אחרים לא בדיוק מקפידים על ערך זה, ולכן חיפוש מקום אחר, לדעתי אינו בעל טעם רב, וכמו כן, דיווח על המקום
הנ"ל בגין נוהל זה, נראה לי קיצוני מדי, שכן לדעתי גם במקומות אחרים לא כל כך מקפידים על
ערך זה, אזי אפשר לנסות על ידי צבירת ותק במקום החדש להשיג את האפשרות להקפיד על
הערך הנ"ל בעצמי ובהמשך לנסות לעודד את שאר הצוות גם לנהוג כך.
האם לדעתך, כבוד הרב, הפתרון הנ"ל מספק או שיש לך פתרון טוב יותר?
תודה רבה רבה על זמנך וסליחה על אורך המכתב...
המשך יום נפלא :)
|
התשובה:
|
|
יש הגיון מסויים בכך שעל מנה עיסקית גובים פחות מעשר על כל מוצר בנפרד. אם אדם מזמין מראש מנה עסקית הוא מזמין את כל המנה - והוא ישלם על הכל גם אם בסופו של דבר יראה שזה יותר מדי בשבילו. זו הסיבה שהמקום נותן לו המקום מחיר מיחד.
לעומ''ז אם הוא מזמין כל דבר בנפרד יש לו את האפשרות לבחור בדיוק מה שהוא רוצה, כלומר שיתכן שיזמין פחות, ועל גם אם בסופו של דבר הזמין תפריט זהה למנה עיסקית - ישלם מחיר גבוה יותר.
יחד עם זאת נכון לידע מראש את הלקוח על האפשרות להזמין מראש מנה עיסקית מוזלת.
מכל מקום, בנסיבות הקיימות נראה לי הפתרון שאתה מציע כפתרון טוב.
כל טוב
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
בעיה בנושא בגיית מחיר למוצר
|
|
|
|
|
|
|
|
|