|
|
כשרות כלי שחומם במיקרו גל
|
|
מה דינו של צלחת חלבית מסוג "קורל" (כלים מיוחדים המיוצרים באמריקה ונמכרים בארץ) שחממו בו עוף בחום גבוה במיקרוגל? האם זה נחשב כבישול בכלי ראשון? והאם כלי "קורל" דינו כזכוכית?
|
התשובה:
|
|
א. מבחינת הלכות כשרות והטרפה אין הבדל בין מקורות החימום. חום אש, חשמל, גז או מיקרוגל מבליע בכלים בצורה זהה.
ב. קורל די קרוב לזכוכית ומקובל שאין מכשירים אותו אם הוא ממש נטרף.
ג. במקרה שלך אמנם העוף חומם במיקרוגל, אך השאלה היא האם הצלחת היתה חלבית בחום, או רק שימשה לארוחות חלביות? גם אם אכלו בצלחת פשטידה חלבית, למשל, אך לא חיממו אותה בצלחת זו, הרי זה רק כלי שני ואולי יש להקל, אך הפרטיחם הללו חשובים.
ד. מכל מקום, אם הצלחת היתה חלבית ממש, כגון שחיממו בה פיצה במיקרוגל, ואח"כ חיממו בה בשר במיקרוגל - לדעתי אין להכשירה. :תוכן התשובה
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
כשרות כלי שחומם במיקרו גל
|
|
|
|
|
|
|
|
|