יהדות
הפוך לדף הבית
יהדות מידע יהודי חדשות דעות משפחה תרבות אוכל נשים חינוך
 שווה עיון:
לצאת עם משתמט?

 
שאל את הרב - שאלות ותשובות ביהדות ובהלכה
דף הבית » שאל את הרב - שאלות ותשובות ביהדות ובהלכה » כשרות המטבח היהודי
 


» לצפייה בתשובות הרבנית שולמית בן שעיה
חיפוש
» מתקדם

 תגיות
   7 נקיים    אבות    אזכרה    אינטרנט    אירוח שבת    אירוסין    אישה    אישות    אישות ומשפחה    אמונה    אתרוג    בגידה    בחורה    בינו לבינה    בית    בית כנסת    בית מדרש    בית ספר    בעל    בר מצווה    ברית מילה    ברכה    ברכות    ברכות הנהנין    ברכות השחר    ברכת החמה    ברכת הלבנה    ברכת המזון    ברכת כהנים    בשר וחלב    בשרי    בת מצווה    גזל    גיור    גירושין    גניזה    גשם    דבר תורה    דברי תורה    דגים    דעות    דתי    הדלקה    הדלקת נרות    הוראה ותלמוד תורה    הורדות    הורדת שירים    החזר מס    היחיד והחברה
 אינדקס נושאים
 
» אינדקס נושאים ותגיות

כשרות המטבח היהודי

מתוך: כשרות » כללי כשרות פורסם בכ"ח בכסלו התש"פ
שלום לכבוד הרב

יש לי מספר שאלות הנוגעת לכשרות.
1. עוגה פרווה הנאפת בתבנית שלפני שבוע אפו בה עוגה חלבית, האם היא נחשבת חלבית ? או שהיא נחשבת פרווה ?
2. וכן סיר שבושלו בו נניח תפוחי אדמה במים, שבוע אחרי שבושל בו מאכל בשרי. האם תפוחי האדמה נחשבים פרווה או בשרי ?
3. הייתי רוצה לחזור וללמוד את הלכות כשרות המטבח, אודה לכבוד הרב אם יוכל להמליץ לי על ספר קריא שיש בו הלכות מקיפות בנושא כשרות המטבח, חלב בשר, ניפוי קטניות והלכות בישול בשבת.

תודה.


התשובה:
א. לדעת מרן הש''ע גם אם באותו היום השתמשו חלבי, ולאחר נקיון השתמשו פרווה, זה נשאר פרווה. ולדעת הרמ''א אם זה באותו היום הוא בחזקת חלבי, אבל אם עבר 24 שעות, הואיל וטעמו נפגם הוא פרוה. וה''ה גם לשאלה השניה שזו אותה שאלה בבשרי. ומדובר שעשו שימוש באותה תבנית, אבל אם אפו או בישלו בתבנית אחרת, לכל הדעות המאכל שנעשה בתנור נשאר פרוה.
ב. כדאי ללמוד בספרו של אחי הרב יצחק שליט''א, איסור והיתר שזה חלק מהילקוט יוסף.
 
כתוב תגובה
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
הנך מוזמן להגיב על כשרות המטבח היהודי
*שם:
  דוא''ל:
האם לפרסם את כתובת המייל בתגובה
*כותרת:
*תוכן:

אימות תווים:
 
רשימת התגובות  
כלי חרס מיקרוגל ותרומות ומעשרות - שרה, 25/12/2019
שלום לכבוד הרב
רציתי לשאול מספר שאלות
1. חימום במיקרוגל בשרי נקי מאכל פרוה ללא כיסוי. מה דין האוכל ?
2. גידול ירקות באדנית מנוקבת שמונחת על צלחת אגירת מים על גג פרטי. האם חייבים בתו``מ?
3. כלי חרס בשרי שמשתמשים בו בחם כלי שני מה הדין אם מכינים בו ג`לי. האם הג`לי בשרי/פרווה ?
שתזכה להגדיל תורה ולהאדירה.
כשרות המטבח
א. לא נכון לעשות שימוש במיקרוגל ללא כיסוי. ובדיעבד זה נשאר פרוה.
ב. חייבים להפריש בלי לברך על ההפרשה.
ג. הג`לי נעשה במים חמים, ולכן אם הכלי נקי, הג`לי נשאר פרוה, ואם אינו נקי כל כך, דינו כבשרי.

פורטל מורשת
דף הבית
אודות
צור קשר
הוסף למועדפים
הפוך לדף הבית
רישום חברים
מפת האתר
ראשי
שאל את הרב
שיעורי תורה
לימוד יומי
לוח שנה עברי
זמני היום
זמני כניסת ויציאת השבת
רפואה שלמה - רשימת חולים לתפילה
פורומים
שידוכים
תיירות
שמחות
אינדקס
ערוצי תוכן
יהדות
מידע יהודי
חדשות
דעות
משפחה
תרבות
אוכל
קניות
כלים
פרסמו אצלנו
במה ציבורית
המייל האדום
בניית אתרים
סינון אתרים
RSS
דרושים
תיק תק – פיתוח אתרים לביה"ס
לוח שנה עברי
זמני היום וזמני כניסת ויציאת השבת
מגשר גירושין
אינדקס אתרי יהדות
אינדקס אתרי חינוך
בית מדרש | מידע יהודי | פרשת השבוע | מאגר השיעורים | לוח שנה עברי | אנציקלופדיית יהדות | חדשות | תרבות | אוכל | קניות | אינדקס אתרים | רפו"ש | שו"ת | פורומים | שידוכים | שמחות | תיירות | במה ציבורית | בניית אתרים | סינון אתרים | דף הבית | הוסף למועדפים | אודות | צרו קשר | RSS | פרסמו אצלינו | דרושים
© כל הזכויות שמורות ל SafeLines