|
|
כשרות המטבח היהודי
|
|
שלום לכבוד הרב
יש לי מספר שאלות הנוגעת לכשרות.
1. עוגה פרווה הנאפת בתבנית שלפני שבוע אפו בה עוגה חלבית, האם היא נחשבת חלבית ? או שהיא נחשבת פרווה ?
2. וכן סיר שבושלו בו נניח תפוחי אדמה במים, שבוע אחרי שבושל בו מאכל בשרי. האם תפוחי האדמה נחשבים פרווה או בשרי ?
3. הייתי רוצה לחזור וללמוד את הלכות כשרות המטבח, אודה לכבוד הרב אם יוכל להמליץ לי על ספר קריא שיש בו הלכות מקיפות בנושא כשרות המטבח, חלב בשר, ניפוי קטניות והלכות בישול בשבת.
תודה.
|
התשובה:
|
|
א. לדעת מרן הש''ע גם אם באותו היום השתמשו חלבי, ולאחר נקיון השתמשו פרווה, זה נשאר פרווה. ולדעת הרמ''א אם זה באותו היום הוא בחזקת חלבי, אבל אם עבר 24 שעות, הואיל וטעמו נפגם הוא פרוה. וה''ה גם לשאלה השניה שזו אותה שאלה בבשרי. ומדובר שעשו שימוש באותה תבנית, אבל אם אפו או בישלו בתבנית אחרת, לכל הדעות המאכל שנעשה בתנור נשאר פרוה.
ב. כדאי ללמוד בספרו של אחי הרב יצחק שליט''א, איסור והיתר שזה חלק מהילקוט יוסף.
|
|
|
|
כתוב תגובה
|
|
גולשים נכבדים,
אנא הקפידו לכתוב הערות עינייניות ביחס לשאלה הנוכחית בלבד!
לצערינו, שאלות, הערות כלליות וכד' שאינן מתיחסות לשאלה, יימחקו מהמערכת.
בברכה, צוות שו"ת מורשת.
|
הנך מוזמן להגיב על
כשרות המטבח היהודי
|
|
|
|
רשימת התגובות  
|
|
|
כלי חרס מיקרוגל ותרומות ומעשרות
- שרה, 25/12/2019
שלום לכבוד הרב
רציתי לשאול מספר שאלות
1. חימום במיקרוגל בשרי נקי מאכל פרוה ללא כיסוי. מה דין האוכל ?
2. גידול ירקות באדנית מנוקבת שמונחת על צלחת אגירת מים על גג פרטי. האם חייבים בתו``מ?
3. כלי חרס בשרי שמשתמשים בו בחם כלי שני מה הדין אם מכינים בו ג`לי. האם הג`לי בשרי/פרווה ?
שתזכה להגדיל תורה ולהאדירה.
|
כשרות המטבח א. לא נכון לעשות שימוש במיקרוגל ללא כיסוי. ובדיעבד זה נשאר פרוה.
ב. חייבים להפריש בלי לברך על ההפרשה.
ג. הג`לי נעשה במים חמים, ולכן אם הכלי נקי, הג`לי נשאר פרוה, ואם אינו נקי כל כך, דינו כבשרי.
|
|
|
|
|
|
|