|
|
|
|
שלום לכב' הרב
האם מותר לצלות כבד בנינג'ה גריל ...
|
|
|
|
|
|
שלום כבוד הרב
אדם שמחוסר ידע בישל כבד במחבת שמיועדת לכבד, טיגן את הכבד, אולי בלי שמן.
לאחר מכן הוסיף את הכבד לסיר שהיו בו שאר סוגי הבשר.
אין לי מושג כמה, זמן עבר מאז השחיטה, האם נשמר במקפיא, אם ז...
|
|
|
|
|
|
לכבוד הרב אברהם יוסף שליט"א
יש טענה שמי שמקפיד בכשרות הבשר שיהיה חלק, עליו להקפיד כך גם בעוף, ואדרבה, בעוף יש להקפיד בזה יותר מבשר, כי הכמויות של העופות שנשחטות ביום, הן רבות הרבה יותר מכמויות הבשר...
|
|
|
|
|
|
|
שלום לכבוד הרב
1. בד"כ יש בעוף ובבשר שקונים כלי דם וחוטים ורודים/אדומים, האם צריך להוציא אותם לפני הבישול ? אם חותכים את העוף מוצאים בפנים עוד כלי דם, צריך לחפש את כולם ולהוציא ?
2. צריך להסיר מהע...
|
|
|
|
|
|
שלום כבוד הרב
א. צלינו כבד במנגל חשמלי, יש מתחת לרשת כלי שממלאים מים ולשם יורד הדם של הכבד. לאחר הצליה נפלו החתיכות כבד לתוך המגש של המים ששם נוזל גם דם הכבד, המים היו חמים, לא יודעת אם ממש חמים, א...
|
|
|
|
|
|
שלום כבוד הרב
א. איך סופרים 3 ימים לענין בישול הכבד לאחר הצליה, לדוגמא, כתוב שהשחיטה היתה בתאריך כ"ב טבת, רכשנו בסופר בתאריך כ"ד בטבת. האם כ"ד נחשב ליום השלישי או כ"ה, כמובן שלאחר הרכישה, נשמר במקפ...
|
|
|
|
|
|
|
שלום כבוד הרב
לאחר שחותכים את הכבד מהצד הלק, כמה זמן צריך לצלות, לאחר שצלינו היטב משני הצדדים, עדיין יוצא דם, האם מותר לבשל אח"כ ? (כמובן שמדובר בשחיטה עד 3 ימים ושמרנו במקפיא לאחר הקניה).
תודה ...
|
|
|
|
|
|
|
שלום לרב
הגישו תבשיל חמין עם בשר בקר. מתברר שהבשר כשר למהדרין, אבל קנו אותו טרי והם לא יודעים להכשיר את הבשר על פי הדין. האם מותר לאכול רק מהחמין בלי הבשר, האם יש דין ביטול לדם בתוך תבשיל החמין ?
...
|
|
|
|
|
|
שלום הרב
מה הדין כאשר השפתיים נסדקו מיובש וזבות מעט דם, והדם הזה נכנס לתוך הפה, האם מותר לבלוע את הדם ?
תודה לר...
|
|
|
|
|
|
|
בס"ד
לכבוד הרב שלום רב,
א. מה דין תנור שבושל בו בשר לא חלק לבשל בו לאחר מכן בשר חלק (דהיינו בן יומו) ? אשמח אם יוכל כת"ר להפנות אותי לעיין בדברי מרן הרב זצוק"ל כי ראיתי מי שכתב שדעתו לאסור.
ב. הא...
|
|
|
|
|
|
שלום הרב
קנינו גרונות הודו ולא היה בהם חיתוך מלמטה, פתחנו אותם בחלק נמצאו העורקים ובחלק לא, האם יש בזה בעיה? ומה הדין אם בושלו ?
...
|
|
|
|
|
|
שלום הרב
ברשותי רשת שנסגרת כמין קופסא שאני מניח בה כבדים באופן שניתן לנעול בה את הכבדים ולהניח אותם על האש ומיד לאחר מכן להפוך את כולה לצד השני כך שהכבד ניצלה גם מצידו השני. האם אני יכול להשתמש בה...
|
|
|
|
|
|
|
שלום כבוד הרב
בהמשך לשאלות שלי לגבי הכבד,
א. אמא שלי שואלת לגבי כבד צלוי עוף של עטרה, האם נחתך שתי וערב לפני הצלייה וכיד יתכן שנותר שלם ?
ב. קנינו כבד עוף של עטרה, מאד דק, ניסינו לחתוך כמו שהר...
|
|
|
|
|
|
שלום כבוד הרב
האם גם כבד עוף צריך לחתוך לאורך ורוחב ? או רק של בהמה ? במידה וכן, כאשר חתכנו רק לאורך ואז צלינו, האם מותר באכילה ?
תודה רב...
|
|
|
|
|
|
|
שלום כבוד הרב
רשת לצליית כבד, אחרי שחתכנו את הצד החלק, חצינו לחצי, רק לאורך, לאחר מכן הנחנו ברשת לצלייה, סגרנו את הרשת, צלינו במנגל חשמלי, לאחר מכן הפכנו צד, האם נכון לצלות כך ? או שסגירת הרשת מוחצ...
|
|
|
|
|
|
|
שלום לכב' הרב
התארחנו בשבת והוגש לנו תבשיל של בצל מטוגן עם טחול וכבד. לאחר בירור הובן שהכבד נצלה לפני הבישול אולם לא נחתך שתי וערב.
1- האם מותר באכילה שניתן לסמוך על הוצאת המרה ?
2- אם נצלה בשיפו...
|
|
|
|
|
|
בס"ד
לכבוד הרב שלום וברכה
כבד שלא עשו בו חיתוך שתי וערב, אבל צלו אותו- האם מותר באכילה ?
תודה לכבוד הרב...
|
|
|
|
|
|
שלום למו"ר הגר"א יוסף
א. בתקופה האחרונה יש מוצרי מזון המיובאים ביבוא מקביל. יש מוצרים של קוקה קולה שמודבק אליהם מדבקה בעברית ויש שם גם את הכשרות הרגילה. האם ניתן לשתות ממוצרים אלו.
ב. שתיה של קוקה...
|
|
|
|
|
|
|
שלום לכבוד הרב שליט"א
1. האם עטינים של פרה מותרים באכילה לאחר שפתחו אותם והוציאו מהם את כל החלב ?
2. במידה והתשובה היא כן, האם מותר לבשלם או שצריך לצלותם כדין הכבד ?
תודה לכבוד הרב בברכת יגדיל ...
|
|
|
|
|
|
שלום כבוד הרב
אנו ספרדים מקפידים תמיד לאכול בשר גלאט עם כשרות בד"צ (מחפוד, בית יוסף, העדה החרדית, לנדא).
לאחרונה שמעתי שיעור של רב ידוע ומוכר שהחזיר אלפי יהודים בתשובה אודות הפקפוק בכשרות הנ"ל. נכ...
|
|
|
|
|
|
|
|